عشق، فراموش كردن خود در وجود كسی است كه همیشه و در همه حال ما را به یاد دارد.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

خوردن یونجه و عرق یونجه دارای چه خواصی است؟

یونجه برای سم زدایی از بدن

خوردن یونجه و عرق یونجه دارای چه خواصی است؟

شاید شما هم وقتی نام گیاه یونجه را می شنوید، بی اختیار به یاد ماده خوراکی دام بیفتید! به جرات می توان گفت برای اکثریت افراد همین ابهام رخ می دهد. این در حالی است که در گذشته از خواص دارویی این گیاه استفاده های زیادی می شده است.

این نکته مهم را باید بدانید که یونجه از جمله نخستین گیاهان دارویی است که برای بشر شناخته شده است. یونجه از نظر محل کشت عمدتا در آسیا کاشت می شود. یونجه گیاهی علفی، پایا و از تیره پروانه‌ واران است و همدسته شبدرها  به شمار می آید که ارتفاع این گیاه تا یک متر هم می‌رسد.

نامهای یونجه در سایر زبانها

«یونجه» در زبان فارسی به نامهای «اسپست باغی»، «سپست»، «سبیس» یا «درفا» شهرت دارد و در زبان فارسی افغانستان این گیاه به نام «اسپیشتا» نامیده می شود. در زبان ترک به آن «یونجه» گفته می شود و در زبان رومی «میدیکی» خوانده می شود. در کشور مصر یونجه را «قضب» می گویند. یونجه در زبان عربی «رطبه» یا همان «فصفصه» گفته می شود.

شکل ظاهری گیاه یونجه

این گیاه از نظر ظاهری، ساقه‌های بلندی دارد و دارای برگچه‌های نازک، نوک‌تیز و بیضی شکل است. اغلب گل‌ های یونجه کوچک هستند و از نظر رنگ، بنفش و گاهی زرد رنگ هستند. یونجه دارای میوه ای است و در مورد میوه «یونجه» باید بدانید که شبیه صدف است و دانه داخل میوه شبیه لوبیا اما کمی کوچک‌تر از لوبیا است.

گیاه «یونجه» دارای ریشه‌ای بسیار عمیق است که ریشه آن گاهی تا حدود سه متر در عمق زمین نفوذ می‌کند. در نتیجه همین ریشه عمیق است که ویتامین‌ ها و مواد معدنی را به راحتی از خاک می گیرد. جالب است بدانید که ریشه گیاه یونجه این قابلیت را دارد که تا عمق ۱۸ متری زمین هم نفوذ کند و ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری را از خاک بگیرد.

گفتنی است که این گیاه از علف‌های خوب مراتع به شمار می رود و بهترین نوع یونجه هم سبز املس (نرم) است. گیاه یونجه در بیشتر مناطق جهان کاشت می شود. اما به یونجه از نوع وحشی آن در بعضی نواحی معتدل آسیا و شمال آفریقا می‌روید که دارای انواع و اقسام مختلفی است.

طبع یونجه چیست؟

در طب سنتی، مزاج یونجه تازه را گرم و تر اعلام کرده اند و طبع یونجه خشک را گرم و خشک می دانند و قوت آن تا پنج سال باقی می‌ماند. به طور کای می توان گفت که یونجه طبیعت معتدل دارد.

خواص کلی یونجه

از نظر علم تغذیه، گیاه یونجه غذایی کامل است که خاصیت چاق کنندگی آن بالا است و دارای میزان آهن بالایی است. خوردن یونجه باعث تقویت تمام اعضای می شود. از جمله در مورد خواص درمانی یونجه باید بدانید که این گیاه در رفع ضعف عمومی بدن بسیار مفید است.

در حقیقت مصرف یونجه ضعف بنیه را برطرف می کند و برای رفع کم‌خونی و سلامت اعصاب بسیار مفید است و باعث تقویت مغز و ستون فقرات می شود. یونجه یک منبع سرشار از ویتامین‌های B ,K ,E ,D ,A است و همچنین دارای املاح معدنی نظیر کلسیم، اسیدفولیک، منیزیم، پتاسیم است. گفتنی است که مصرف یونجه خشک دارای اثرات بیشتری است.

گیاه یونجه حاوی مقدار پروتئین زیادی است. بنا بر مطالعاتی که تا کنون صورت گرفته است، مصرف گیاه یونجه پاک‌سازی روده از مواد سمی را به دنبال دارد. کسانی که دارای کلسترول بالایی هستند باید بدانند که مصرف گیاه یونجه کلسترول بد خون را پایین می آورد و نقش مهمی در تصفیه خون دارد.

خوردن یونجه برای کلیه


خوردن یونجه دارای چه خواصی است؟

خاصیت یونجه برای پایین آوردن کلسترول

یکی از خواص فوق العاده یونجه، کنترل سطح کلسترول در بدن است که بواسطه مصرف جوانه و برگ یونجه صورت می گیرد. حقیقت آن است که یونجه در کاهش کلسترول بد خون و همچنین در افزایش کلسترول خوب در بدن اثرات زیادی دارد. به این خاطر است که گفته می شود مصرف منظم یونجه می‌تواند کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به دنبال داشته باشد.

خواص یونجه برای سم زدایی از بدن

یونجه یکی از مواد غذایی است که برای پاکسازی بدن بسیار مفید است چرا که دارای خاصیت سم زدایی بدن است. همانطور که می دانید تجمع مواد سمی در بدن اثرات منفی بر سلامت و زیبایی دارد. مواد سمی بر عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی دارند و به همین علت است که بدن در مقابل ابتلا به بیماری‌ ها آسیب‌ پذیر می شود. پس حتما به خاطر داشته باشید که خوردن یونجه به شکل منظم یا مصرف مکمل یونجه باعث می شود تا بدن شما از درون سالم و بدون سم باشد.

خاصیت یونجه برای رفع مشکلات گوارشی

بسیاری از مشکلات دستگاه گوارش با مصرف یونجه برطرف می شود. پیشگیری از ابتلا به زخم معده، ورم معده، نفخ، سوء هاضمه، تهوع با مصرف یونجه امکان پذیر است یونجه سرشار است از فیبر است و بنابراین برای درمان یبوست هم بسیار مفید است.

خواص یونجه برای سلامت دستگاه ادراری

یونجه از جمله مواد خوراکی است که مدر است. به دلیل همین خاصیت هم توانایی پیشگیری از بروز اختلالات کلیوی از قبیل احتباس آب کمک زیادی می کند. مصرف یونجه همچنین کاهش خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را به دنبال دارد.

خاصیت یونجه برای کلیه

اگر به سنگ کلیه مبتلا هستید، حتما یونجه بخورید. از آن جایی که یونجه یک منبع عالی از ویتامین E، A، C و روی است، برای برطرف کردن سنگ کلیه بسیار مفید است. هم جوانه یونجه و هم پودر یونجه برای درمان و جلوگیری از سنگ کلیه مورد استفاده قرار می گیرند.

خواص یونجه برای پیشگیری از بیماری سرطان

یکی از مهمترین فواید خوردن یونجه، پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان است. چون یونجه در بردارنده اسید آمینه‌ ی کاناوانین است نقش اساسی در جلوگیری از ابتلا به سرطان دارد. این را هم باید بدانید که یونجه به دفع مواد سرطان‌ زایی که ممکن است در روده بزرگ باشند، کمک می کند.

ادامه فواید یونجه و عرق یونجه در پارسی نو

امتیاز 4.00 ( 1 رای )